addthis

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ALL-10

Περιστέρια, του, ΕυβοϊκούΠαλιο Αρχοντικο πετρινο
Βόρειο-Αιγαίο Ικάρια - North Aegean Ikaria

Η Ικαρία ή Ικαριά είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου και υπάγεται στο Νομό Σάμου. Πρωτεύουσα και επίνειο του νησιού είναι ο Άγιος Κήρυκος (νοτιοανατολική ακτή), ενώ δεύτερος αναπτυσσόμενος λιμένας είναι ο Εύδηλος (βόρεια ακτή).

Ύδρα: Νησί του Αργοσαρωνικού - Hydra Island Saronic

Ύδρα: Νησί του Αργοσαρωνικού, είχε 2.719 κατοίκους στην απογραφή του 2001, οι οποίοι λόγω του άγονου εδάφους ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Είναι εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί. Όπως και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα. Έχει σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα του νησιού η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία της. Κατά τον αγώνα της επανάστασης του 1821 η Ύδρα μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά έπαιξαν σημαντικό ρόλο λόγο της μεγάλης ναυτικής δύναμης που διέθεταν. Στην Επανάσταση του 1821 η Ύδρα διέθετε 186 πλοία.

Άποψη παράλια Χαλκίδας-View coastal Chalkis

Εύβοια Αρτεμισιον

Εύβοια-Αρτεμισιον-Αγιος Νικολαος

ΧΧαλκίδα άποψη παραλίας-Chalkis View Beach -Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας του νομού Εύβοιας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ναύπλιο - Μπούρτζι - Nafplio Bourtzi

Χαλκίδα - ΑύγουστοςΜπούρτζι  Η λέξη Μπούρτζι της κοινής ελληνικής λαϊκής έκφρασης προέρχεται από παραφθορά της αραβο-τουρκικής «μπούρτζ» που σημαίνει επάκτιο πυροβολείο ή φρούριο και μάλιστα εκείνο που επιστέφει νησίδα ή ακτή, συνήθως ακρωτήρι. Με αυτό το όνομα φέρονται τα ακόλουθα, επιθαλάσσια (επί νησίδων), ή παραθαλάσσια φρούρια:

Το Δέλτα Νέστου -και ο ποταμος

Το Δέλτα Νέστου-και ο ποταμος - Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας, ενώ τα φυσικά του σύνορα τοποθετούνται ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη και τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης. Η συνολική του πορεία καλύπτει 243 χλμ, 130 από τα οποία βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος. Πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας, ενώ εκβάλλει στο Θρακικό Πέλαγος, αφού πρώτα έχει διασχίσει τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ροδόπης και το όρος Φαλακρό.

Ναύπακτος - Nafpaktos

Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο δήμος Ναυπάκτου έχει πληθυσμό 18.231 κατοίκων.

Χωρίς λέξης - No Keyword

Λίμνη Πλαστήρα - Lake Plastiras

Λίμνη-Πλαστήρα  Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη, και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της ανήκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, απ' όπου πήρε και το πιο γνωστό της όνομα. Η χρηματοδότηση της έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα και την κατασκευή ανέλαβε γαλλική εταιρεία. Σήμερα τη διαχείριση του φράγματος έχει αναλάβει η ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι πριν την κατασκευή της λίμνης, υπήρχε στο οροπέδιο αεροδρόμιο, όπου προσγειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο συμμαχικό αεροπλάνο.

Χαλκιδα-πλαζ-αστεριαΧαλκίδα-7.30 το πρωί

Χρωματιστα

Δήμος Γαλαξιδίου - City-Galaxidi

Δήμος-Γαλαξιδίου  Το Γαλαξείδι (ή Γαλαξίδι) είναι παραθαλάσσια κωμόπολη με 1.718 κατοίκους της περιοχής Παρνασσίδας του νομού Φωκίδας. Βρίσκεται στην Βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας. Είναι αρκετά γνωστό για την ναυτιλία που είχε αναπτύξει τον προηγούμενο αιώνα καθώς και για την γραφικότητα του. Γι'αυτο και το καλοκαίρι προσελκύει αρκετό κόσμο.

Γαλαξίδι - Galaxidi

Γαλαξίδι  Το Γαλαξείδι (ή Γαλαξίδι) είναι παραθαλάσσια κωμόπολη με 1.718 κατοίκους της περιοχής Παρνασσίδας του νομού Φωκίδας. Βρίσκεται στην Βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας. Είναι αρκετά γνωστό για την ναυτιλία που είχε αναπτύξει τον προηγούμενο αιώνα καθώς και για την γραφικότητα του. Γι'αυτο και το καλοκαίρι προσελκύει αρκετό κόσμο.

Πόρος - Poros

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Έχει 4.348 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Για ιστορικούς λόγους είναι δήμος. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ξηρά και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το λεμονόδασος. Στον Πόρο βρίσκεται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.

Καναπιτσα η περιοχή παλιά ηταναι Καρνάγια για μεγάλα καΐκια και βάρκες

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Αγιον Όρος - Ι. Μ. Γρηγορίου - Mount Athos - Holy Monastery of Grigoriou

Αγιον Όρος - Ι. Μ. Γρηγορίου.  Το Άγιο Όρος είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (μοναδική στο κόσμο), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού.

Ναυπλιων Μπούρτζι - Nafplion Bourtzi

Ναυπλιων-Μπούρτζι.  Η λέξη Μπούρτζι της κοινής ελληνικής λαϊκής έκφρασης προέρχεται από παραφθορά της αραβο-τουρκικής «μπούρτζ» που σημαίνει επάκτιο πυροβολείο ή φρούριο και μάλιστα εκείνο που επιστέφει νησίδα ή ακτή, συνήθως ακρωτήρι. Με αυτό το όνομα φέρονται τα ακόλουθα, επιθαλάσσια (επί νησίδων), ή παραθαλάσσια φρούρια:

Αγιον Όρος - Ι. Μ. Γρηγορίου - Mount Athos - Holy Monastery of Grigorio

Αγιον Όρος - Ι. Μ. Γρηγορίου.  Το Άγιο Όρος είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (μοναδική στο κόσμο), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού.

Βόρειο Αιγαίο - Λέσβος - Δήμος Μήθυμνας Παραλία Μολύβου.

Βόρειο Αιγαίο - Λέσβος - Δήμος Μήθυμνας Παραλία Μολύβου.   Η Λέσβος είναι Eλληνικό νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 370 χλμ. Το νησί έχει πληθυσμό 90.634 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στον Νομό Λέσβου.Πρωτεύουσα του νησιού καθώς και του ομώνυμου Νομού Λέσβου είναι η Μυτιλήνη κτισμένη στο νοτιανατολικό άκρο του νησιού. Σύγχρονη πόλη, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο, με πληθυσμό 27.247 κατοίκων (απογραφή 2001). Είναι έδρα του Νομού και της Περιφέρειας, καθώς και του Υπουργείου Αιγαίου. Σημαντικές κωμοπόλεις του νησιού είναι η Αγία Παρασκευή με 2.268 κατοίκους, η Αγιάσος με 2.498, η Καλλονή με 1.732, ο Πολιχνίτος με 2.763 και το Πλωμάρι με 3.377. Η Η Λέσβος θεωρείται πατρίδα του ούζου λόγω της εκτεταμένης ενασχόλησης των κατοίκων με την ποτοποΐα. Αρκετές γνωστές μάρκες ούζου προέρχονται απ' το νησί.

Λέσβος - Μήθυμνα Μόλυβος Κάστρο - Lesvos - Molyvos Molyvos Castle

Λέσβος-Μήθυμνα Μόλυβος  Κάστρο .  Η Λέσβος είναι Eλληνικό νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 370 χλμ. Το νησί έχει πληθυσμό 90.634 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στον Νομό Λέσβου. Πρωτεύουσα του νησιού καθώς και του ομώνυμου Νομού Λέσβου είναι η Μυτιλήνη κτισμένη στο νοτιανατολικό άκρο του νησιού. Σύγχρονη πόλη, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο, με πληθυσμό 27.247 κατοίκων (απογραφή 2001). Είναι έδρα του Νομού και της Περιφέρειας, καθώς και του Υπουργείου Αιγαίου. Σημαντικές κωμοπόλεις του νησιού είναι η Αγία Παρασκευή με 2.268 κατοίκους, η Αγιάσος με 2.498, η Καλλονή με 1.732, ο Πολιχνίτος με 2.763 και το Πλωμάρι με 3.377. Η Λέσβος θεωρείται πατρίδα του ούζου λόγω της εκτεταμένης ενασχόλησης των κατοίκων με την ποτοποΐα. Αρκετές γνωστές μάρκες ούζου προέρχονται απ' το νησί.

Καλάβρυτα

Καλάβρυτα.  Τα Καλάβρυτα είναι μια μικρή γραφική κωμόπολη στην ορεινή Αχαΐα. Απέχει 77 χλμ. από την Πάτρα (περίπου 1,5 ώρα) και 180 χλμ. από την Αθήνα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες.Το χιονοδρομικό κέντρο, το φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, το σπήλαιο των λιμνών, οι ιστορικές μονές και τα όμορφα ορεινά χωριά των Καλαβρύτων, είναι μερικές από τις προκλήσεις της περιοχής.SAKAGIAKdafneslntalia4410162

Ναύπλιο - Nafplio

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 13.822 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828-1833.

Ναυπλιο - Nafplion

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 13.822 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828-1833.

Η-Μπασκετα-τωρα-μονηΨαρεμα Συρτη στον ΕυβοικοΧαλκίδα παράλια χθες πρωί

Θεσσαλονίκη - Η πόλη Ανω Πόλη

Θεσσαλονίκη - Η πόλη Ανω ΠόληCHALKIDA

Δήμος Αθηναίων Στον Άγνωστο Στρατιώτη - City of Athens The Unknown Soldier

Δήμος-Αθηναίων-Στον-Αγνωστο Στρατιώτη. Για να τους τιμήσουμε, στήνουμε κενοτάφια, τα γνωστά σαν μνημεία στον Άγνωστο Στρατιώτη. Η συνήθεια αυτή προέρχεται από τους αρχαίους προγόνους μας, που πίστευαν ότι βασανίζονταν οι ψυχές όσων δεν είχαν ταφεί τα σώματα. Η ταφή αυτών που είχαν χαθεί τα πτώματα, γινόταν συμβολικά είτε με την κατασκευή ειδώλου είτε με κενοτάφιο. Στη νεότερη εποχή στήθηκαν τέτοια μνημεία στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, ιδιαίτερα κατά τον α' παγκόσμιο πόλεμο. Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά το 1880, με απόφαση του δήμου Ερμούπολης Σύρου, στήθηκε μνημείο στον άγνωστο στρατιώτη του αγώνα του 1821. Στην Αθήνα, ιδρύθηκε παρόμοιο μνημείο στην πλατεία μπροστά στα Παλιά Ανάκτορα, στη σημερινή Βουλή δηλαδή και αποκαλυπτήρια έγιναν στις 25 του Μάρτη του 1932 από την τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου

Χαλκιδα-προβλητα-ταφ

Κρήτη - Ηράκλειο - Δήμος Γαζίου Αγία Πελαγία

Κρήτη - Ηράκλειο - Δήμος Γαζίου Αγία Πελαγία .Η περιοχή Δήμου Γαζίου αποτελεί μια σαφή ανθρωπογεωγραφική και φυσική ενότητα με πλούσιο φυσικό, παραδοσιακό, αγροτικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Γνήσιοι παραδοσιακοί οικισμοί που σε μεταφέρουν σε άλλο τόπο και χρόνο και κοσμοπολίτικες τουριστικές περιοχές που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Από το Γάζι ως το Καβροχώρι και τα Καλέσσα, από τη Ροδιά ως την Αχλάδα, την Αγία Πελαγία και το Φόδελε, μένουν στον επισκέπτη οι ομορφότερες εντυπώσεις. Η εκπληκτική εναλλαγή βουνού και θάλασσας, η ιδιαίτερη γεωμορφολογία του εδάφους, η παρθένα φυσική ομορφιά και η πλούσια βλάστηση, η σύγχρονη τουριστική υποδομή, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίο του Δήμου μας

Αχαϊα - Δήμος Καλαβρύτων Καλαβρύτα

 Αχαϊα - Δήμος Καλαβρύτων Καλαβρύτα1-Γεγυρα προς Νοτια3000o80IKTEO EYBOIAΣ

CG3000

25-Αυγουστου στην προβλητα του ταφ

kokino2009-dubaΚοτερα δεμενα στον Πορθμο του ΕυριπουΓιαννης  Ειναι καικι σαν ρημουλκο20093

Χαλκίδα από τα πρώτα σπίτια - Halkida the first houses

dde

35apo (2) ke23-ΑυγουσpDS88yt88